Društvo

Приједор и Бања Лука граде водовод Црно Врело

ПРИЈЕДОР - Начелник општине Приједор Марко Павић и градоначелник Бањалуке Драгољуб Давидовић најавили су скоро расписивање међународног тендера за избор извођача радова на изградњи регионалног водовода ''Црно врело''.


Вриједност ове заједничке инвестиције је 14.280.000 КМ.

Павић је рекао након данашњег састанка Надзорног одбора пројекта ''Црно врело" да ће из буџета Бањалуке бити издвојено више од 8.000.000 КМ, док ће Приједор уложити око 5.500.000 КМ.

''Рачунамо и на помоћ Владе Републике Српске, јер ће овим пројектом бити ријешено водоснабдијевање око 30 000 становника који живе у граничним подручјима бањалучке и приједорске општине'', истакао је Павић.

Градоначелник Бањалуке Драгољуб Давидовић нагласио је да је ово примјер добре сарадње двије сусједне локалне заједнице.

''`Црно врело` је један од три пројекта програма дефинитивног рјешавања водоснабдјевања сеоског подручја на територији града Бања Лука'', нагласио је Давидовић.

Он је навео да ће реализацијом пројекта ''Гашића врело'' бити обезбијеђена питка вода за подручје кањона Врбаса и дијела платоа Мањача, а пројекта ''Бањица'', који проводи заједно са општином Рибник, такође, дијела Мањаче.

''Завршетком ова три пројекта обезбиједићемо квалитетно водоснабдијевање за око 90 одсто бањалучког сеоског подручја, а постојећи локални водоводи биће уклопљени у овај јединствени систем'', рекао је Давидовић.

И градоначелник Бањалуке очекује помоћ Владе РС пошто се ради о заједничком пројекту двије локалне заједнице који третира водоснабдијевања као најзначајније инфраструктурно питање.

Водовод ''Црно врело'' дуг је око 26 километара и повезује Бронзани Мајдан /Бања Лука/ и Петров Гај /Приједор/.

Изградња је планирана до 2012. године.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog