Politika

Дачић: Пријетња су вехабије и албански терористи

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да безбједносну пријетњу представља покрет вехабија, који је повезан са албанским терористима.


Највећа пријетња за безбједност Србије, према Дачићевој оцјени, представља једнострано проглашење независности Косова и Метохије, јер је безбједносна ситуација тамо оптерећена етнички мотивисаним насиљем.

Дачић је указао и на опасност од терористичких акција албанских терориста у копненој зони безбједности на југу централне Србије, гдје је у протеклом периоду у више наврата пронађено скривено оружје.

Он сматра да је неопходна координирана акција свих државних органа и јавности у сузбијању штетног утицаја вјерских секти.

Дачић је, на предавању "Унутрашња безбједност Србије - организација система, изазови и ризици безбједности", слушаоцима Школе националне одбране, рекао да ће полиција учинити све на сузбијању штетног дјеловања вјерских секти, посебно на младе, али да је неопходно и ширење опште свијести у јавности о том пробелму.

Он је истакао да је деструктивно дјеловање вјерских секти и култова прусутно у Србији и да се њихово дјеловање штетно одражава на општу безбједност и стабилност.

Дачић је упозорио и на дјеловање сатанистичких секти, чија су циљна група често лица са криминогеним досијеима, они који конзумирају наркотике и младе особе.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog