Društvo

За запошљавање инвалида 2,5 милона

ПРИЈЕДОР - Из овогодишњег буџета Фонда за професилоналну рехабилитацију и запошљавање инвалида Републике Српске планирано је 2,5 милиона КМ за стимулацију запошљавања око 350 инвалидних лица, потврдио је данас директор овог Фонда Зоран Тепић.


 

Он је подсјетио да је истим износом средстава лани, по разним основама, запослено 320 инвалида.

За нешто више од четири године рада, посредовањем овог Фонда, чије је сједиште у Приједору, у РС је посао добило око 1 000 инвалидних лица, а за подстицај њиховом запошљавању је издвојено 4,6 милиона КМ.

"Прошлогодишњим измјенама Закона о професионалној рехабилитацији и оспособљавању лица за инвалидитетом РС уплату посебног доприноса за запошљавање инвалида контролише Пореска управа РС, што је знатно дисциплиновало послодавце, а оно што посебно охрабрује јесте чињеница да постепено нестају предрасуде о инвалидним лицима и њиховој радној способности, па се надам да ће убудуће број запослених бити знатно већи", нагласио је Тепић.

Он је додао да охрабрује и то што велики број инвалида настоји властитом иницијативом, кроз програме самозапошљавања, обезбједити егзистенцију себи и својој породици.

Према подацима Фонда у РС живи око 70 000 инвалидних особа.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog