Sport

Најављени учесници добојског ТВ Турнира шампиона

ДОБОЈ - Организациони одбор 42. међународног рукометног ТВ турнира шампиона "Добој 2010", који ће бити одржан од 24. до 28. августа, данас је објавио листу клубова учесника на турниру.


Према саопштењу турнирског Организационог одбора, учешће су потврдили "Реал" из Шпаније, "Монтпелиер" из Француске, "Чекховски медведи" из Русије, "Вардар" из Македоније и "Слога" из Добоја, а ових дана очекују се потврде клубова првака Хрватске, Србије и БиХ.

Добојски рукометни ТВ турнир први пут је одржан 1965. године, који због ратних дејстава није одржаван од 1992. до 1996. године, па је 2009. године одржан 41. турнир, на којем по традицији учествује осам екипа.

На свим досадањим турнирима учествовало је укупно 104 клуба, од којих 56 из иностранства и 48 са простора република бивше Југославије, међу којима је и 15 клубова из БиХ.

Прве екипе из иностранства "Бохемианс" из Прага, "Динамо" из Брашова и "Спартакус" из Будимпеште, наступиле су 1969. године, а прве ТВ камере биле су постављене 1970. године, када је снимљена и накнадно емитована репортажа о турниру и финални сусрет бањалучког "Борца" и чешке "Дукле".

Добојски Међународни рукометни ТВ турнир уврштен је у такмичарски календар Европске рукометне федерације, а очекује се одлука о уврштењу у такмичарски календар Свјетске рукометне федерације.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog