Politika

У Стразбуру дебата о демократским институцијама у БиХ

САРАЈЕВО - У Стразбуру ће данас у оквиру петодневног засједања Парламентарне скупштине Савјета Европе бити одржана дебата о теми "Функционисање демократских институција у БиХ".


Из Парламентарне скупштине БиХ раније је саопштено да ће сви чланови делегације Парламентарне скупштине БиХ у Парламентарној скупштини Савјета Европе учествовати у овој дебати.

Чланови делегације парламента БиХ Милица Марковић и Младен Иванић потврдили су Срни да ће на сједници у Стразбуру поднијети амандмане на извјештај специјалних извјестилаца Савјета Европе за БиХ Мевлута Чавушоглуа из Турске и Финца Кима Сасија, којима ће тражити да се из извјештаја бришу ставови да је РС одговорна за неуспјех уставних реформи и да је потребно организовање нове међународне конференције о БиХ.

Током петодневног засједања Парламентарне скупштине Савјета Европе, које ће трајати од 25. до 29. јануара, на дневном реду биће и теме "Ситуација на Блиском Истоку", "Акција против трговине људима - промовисање Конвенције Савјета Европе", "Лобирање у демократском друштву - Европски кодекс о лобирању", "Дискриминација на основу сексуалне оријентације и родног идентитета" и "Корупција у правосуђу".

Парламентарна скупштина Савјета Европе током засједања расправљаће и о поштовању слободе медија, повећању заступљености жена у политици путем изборних система, рјешавању имовинских питања избјеглица и интерно расељених лица и о биолошкој разноврсности и климатским промјенама.

Делегацију парламента БиХ у Парламентарној скупштини Савјета Европе чине њен шеф Бакир Изетбеговић и чланови Милица Марковић, Младен Иванић, Азра Хаџиахметовић и Алма Чоло.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog