Društvo

Случај Ждрале: Саслушани свједоци одбране

САРАЈЕВО - Начелник сектора полиције Источно Сарајево Бранимир Шеховац је данас током давања исказа изјавио да му је 28. октобра 2007. године тадашњи начелник полиције Источно Сарајево Зоран Мандић рекао да је дошао до одређених сазнања да је Ђорђе Ждрале у животној опасности, односно да се спрема атентат на њега.


У Суду БиХ данас је саслушањем свједока одбране настављено суђење Ђорђу Ждралу за убиство некадашњег директора Управе полиције Републике Српске Љубише Савића Маузера 7. јуна 2000. године у Бијељини.

"Ја сам са још једним колегом отишао до куће Ђорђа Ждрала, гдје сам га упозорио да је у опасности, да би било паметно да једно вријеме не излази из куће и да се чува", рекао је Шеховац и додао да од тада није виђао Ждрала.

Замјеник командира за криминалитет у полицијској станици Источно Сарајево Дејан Аврам је као други свједок одбране потврдио Суду да је заједно са Шеховцем отишао до Ђорђа Ждрала, који их је чекао испред куће, након чега су се полицијским возилом заједно удаљили неких 100 до 200 метара од куће и саопштили му да је у опасности.

"Након тога, вратили смо га кући. У међувремену, он је назвао супругу која му је отворила гаражна врата и кроз њих је ушао у кућу", објаснио је Аврам.

Аврам је додао да се у то вријеме дошло до сазнања да је атентат требао бити извршен снајперском пушком, али да она никада није пронађена.

На питање браниоца оптуженог Ждрала, адвоката Драгише Јокића, да ли је Ждрале имао полицијску заштиту након што су му рекли да се налази у опасности, оба свједока су одговорила негативно. Аврам је додао да је био упознат са чињеницом да је у то вријеме Ђорђе Ждрале унајмио приватно обезбјеђење.

Суђење Ђорђу Ждралу биће настављено 1. фебруара саслушањем свједока одбране Рада Јањетовића, Душка Томића, Радомира Којића и Добривоја Марковића.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog