Društvo

Певец у стечају

БАЊА ЛУКА - Основни суд у Бањалуци донио је данас рјешење о отварању стечајног поступка над предузећем за производњу, трговину и услуге ''Певец" у Бањој Луци и за стечајног управника именовао Мирјану Голић из Градишке.


Основни суд у Бањој Луци позвао је повјериоце ове фирме да у року од 30 дана, рачунајући од истека два дана од дана објављивања огласа о отварању стечајног поступка у "Службеном гласнику" Републике Српске, пријаве овом суду потраживања са приложеним доказима о основаности потраживања.

Суд је заказао за 31. март рочиште повјерилаца на којем ће бити испитане пријаве потраживања, као и рочиште на коме ће се на основу извјештаја стечајног управника одлучивати о даљем току поступка.

У саопштењу овог суда подсјећа се да је директор и законски заступник "Певеца" 4. децембра прошле године поднио приједлог за отварање стечајног поступка над овим предузећем, наводећи да су рачуни предузећа блокирани и да предузеће није у могућности да измирује доспјеле новчане обавезе.

У предузећу ради 184 радника којима нису измирене плате од 1. септембра прошле године.

Пошто стечајни дужник не обавља пословну дјелатност због платежне неспособности и није у могућности да измирује доспјеле новчане обавезе, над дужником је отворен стечајни поступак, а из имовине која улази у стечајну масу биће могуће намирити трошкове стечајног поступка.

Предузеће од имовине располаже некретнинама, и то продајним центром и земљиштем у Бањој Луци, као и опремом, а на некретнинама уписана је хипотека банака које су кредитирале стечајног дужника, додаје се у саопштењу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog