Republika Srpska

Јубилеј вишеградске ХЕ на Дрини

ВИШЕГРАД - Хидроелектрана "Вишеград" за 20 година постојања произвела је, у своје три турбине инсталисане снаге 315 мегавата, скоро 18 милијарди киловат-часова електричне енергије и сматра се једним од најмодернијих хидроенергетских објеката у систему "Електропривреде Републике Српске", изјавио је на данашњој свечаности поводом јубилеја директор овог предузећа Миле Лакић.


Лакић је нагласио да су прошлу годину обиљежили изузетни финансијски резултати, вишеструко већи него 2008. године и највећи у двије деценије постојања ове хидроелектране.

Он је рекао да Хидроелектрану "Вишеград" и у овој години очекују велики пројекти као што је, након проведених истраживачких радова, рјешавање проблема процједних вода испод преградне бране Хидроелектране, као и изградње савремене пословне зграде у близини моста Мехмед-паше Соколовића.

Потпредсједница Владе РС Јасна Бркић, која је присуствовала данашњој свечаности, изразила је задовољство организацијом рада и пословним резултатима најуспјешнијег вишеградског колектива, истакавши да ће Влада и даље пружати подршку у његовим настојањима за остварење што бољих пословних реултата.

На приједлог Управе предузећа вршилац дужности директора Хидроелектране "Вишеград" Миле Лакић уручио је заслужним институцијама, организацијама и пословним партнерима признања и захвалнице.

Признање за посебан допринос раду Хидроелектране "Вишеград" додијељено је Влади РС, Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде, представнику државног капитала у Скупштини акционара Омеру Бранковићу, Мјешовитом холдингу "Електропривреде РС" и начелнику општине Вишеград Томиславу Поповићу.

Свечаности посвећеној јубилеју Хидроелектране присустовали су и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде РС Радивоје Братић, генерални директор "Електропривреде РС" Бранислава Милекић и друге личности из јавног и пословног свијета.

На почетку обиљежавања двије деценије Хидроелектране "Вишеград" приказан је документарни филм о изградњи и раду овог капиталног објекта РС и БиХ аутора Драгана Симовића.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog