Društvo

Давидовић уручио награде средњошколцима

БАЊА ЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драгољуб Давидовић данас је, поводом Савиндана, уручио по 200 КМ и нову монографију града најбољим ученицима 16 бањалучких средњих школа.


Давидовић је рекао да су награђени ученици та признања заслужили својим трудом и радом, те да могу послужити као примјер осталима.

"У данашње вријеме, када су материјалне вриједности доминантне, а интелектуални рад и стицање знања занемарени, ово је добар начин да стимулишемо и друге да буду најбољи што могу", рекао је Давидовић новинарима.

Он је додао да град Бања Лука и кроз додјелу стипендија стимулише ђаке и студенте тако да ове године стипендира њих 1 600, те да је ово једина општина која стипендира све оне који испуњавају услове.

"Младе треба задржати у Бањој Луци кроз развој привреде и стварање нових радних мјеста, али их и подсјећати да уписују школе и факултете дефицитарних занимања", сматра Давидовић.

Професорица хемије у бањалучкој Гимназији Рада Калаба рекла је да је из те школе изабран ученик генерације Огњен Голубовић, наводећи да су награду могли добити ученици који су имали све закључене петице и добре резултате на такмичењима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog