Nauka

ИБМ поново најбољи

ЊУЈОРК - Компанија ИБМ регистровала је 4.914 патената у Патентном заводу САД-а током 2009. године што значи да је већ седамнаесту годину заредом на самом врху пописа најиновативнијих компанија на свијету.


ИБМ ће својим клијентима понудити знања о вјештинама иновирања те софтвер за управљање патентима. Уз помоћ наведене апликације, компаније ће моћи управљати својим интелектуалним власништвом и тако остварити стратешки раст утемељен на иновацијама.

ИБМ-ова знања о проналасцима и софтвер за управљање патентима могу иновативним компанијама помоћи у побољшању учинковитости њихових патентних портфолија, бржој идентификацији нових прилика за иновације те у бољем усклађивању свакодневног пословања са стратегијама интелектуалног власништва.

Укупни број патената које је ИБМ регистровао 2009. године готово је четири пута већи од броја патената које је регистровала компанија Хевлет-Пакард, те премашује број патената које су регистровале фирме као што су Мајкрософт, Оракл, Епл и Гугл - заједно!

Уз 5.000 патената ИБМ је 2009. године објавио готово 4.000 разних техничких новотарија за које није тражио заштиту те их је тиме учинио бесплатно доступнима свима заинтересованима.

Производи су доступни у јавној бази података свих информација о изуму (приор арт дејтабејз) које патентни уреди могу навести у ограничавању опсега примјене патената. Објава ових информација, како кажу из ИБМ-а, може потакнути неке будуће иновације које ће омогућити динамични раст пословања.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog