Svijet

Пронађена жива послије 15 дана

ПОРТ-О-ПРЕНС - Запрепаштени љекари рекли су данас да 16-годишња дјевојчица Дарлен Етијен, која је испод рушевина спашена 15 дана након земљотреса, највјероватније није ништа јела нити пила.


"Природа нас увијек изненади", рекао је шеф љекара у тиму француске Цивилне заштите на Хаитију Клод Фуила. Овај тим је и извукао дјевојчицу из рушевина зграде у пријестоници Хаитија Порт-о-Пренсу.

Комшије су пронашле Етијен и обавијестиле међународне спасиоце, који су је ископали испод рушевина.

Она је сада у стабилном стању, али пати од дехидрације и збринута је на француском војном броду "Сироко" који је усидрен код обала Хаитија.

Главни љекар на броду Евелин Ламберт рекла је да са медицинске сттране то не може да објасни, али да јој је дјевојчица рекла да ништа није јела нити пила, те да је заробљена у првом потресу 12. јануара.

Према њеним ријечима, дјевојчица је у добром стању и може да спава.

Љекари наводе да су први припадници спасилачких служби који су дошли до Етијен мислили да је она за пиће имала газиране сокове, али да око ње нису пронађене никакве боце.

Спасилачке службе су до сада из рушевина спасиле 135 лица од како је земљотрес јачине седам степени Рихтерове скале погодио Хаити.

Влада Хаитија саопштила је да је око 170 000 лица погинуло, а да је најмање 200 000 повријеђено, док је милион остало без крова над главом.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog