Sport

Серена одбранила трон у Мелбурну

Америчка тенисерка Серена Вилијамс, одбранила је титулу на Аустралијан опену побjедом над Жастин Енан резултатом 6:4, 3:6, 6:2 и после два сата и 7 минута игре пуне брејкова и преокрета стигла до свог 12. гренд слем трофеја.


На другој страни Белгијанка је заустављена на корак од остварења сна и бајковитог завршетка великог повратка.

Меч је отворио дугачак гем, који је био права најава за оно што ће се гледати на Род Лејвер арени. Жестоки сервиси Серене, сјајни одговори Енан, осцилације и грешке са обе стране и велика борба на терену, али и са судијама и "хок ај" системом.

После чак осам минута и неколико изједначења Американка се уписала на семафор.

Ситуација на терену се убрзо распламсала, а Енан је изгледала опасније и брже. Ипак, без обзира на нови тежак сервис гем и на превелик број грешака Серена је прва стигла до предности - 3:1.

Жастин Енан је могла одмах да узврати, али се поен на брејк лопти поновио због линијског судије. Серена ривалки није дала нову шансу и цементирала је предност после више од пола сата игре.

У тим тренуцима се и публика дефинитивно опредијелила. По изласку на терен тенисерке су добиле подједнаке аплаузе, али је понављање поена дефинитивно донијело више симпатија тенисерки која је у тој ситуацији оштећена - Жастин Енан.

Она је дочекала нову шансу и узвратила стигавши до 4:3, после чега је меч добио на ритму. Поени су освајани много лакше, а у брзој игри се боље снашла Серена која је у правом тренутку почела да врши притисак и стигла до брејка за 6:4.

Млађа сестра Вилијамс је покушала да заврши посао на почетку другог сета, али је Енан сјајно одговорила на брејк лопте и још жешће узвратила - брејк без изгубљеног поена за 2:1. До краја сета су виђена још два преокрета и после другог се чинило да ће Жастин тешко бити заустављена - 6:3 и 1:1 у сетовима.

Белгијанка је заиграла фантастично, подсјетила на дане када је имала позицију на WТА листи, потпуно је пустила руку и најавила сјајан трећи сет. Ипак, то је трајало само до њених брејк лопти и резултата 15:40 у другом гему. Серена је дефинитивно била на ивици, превише је гријешила и слабо се кретала. Покушала је да се одбрани јединим што јој је остало - сервисом и успело јој је. Двије "бомбе" су је спасле, а испоставило се и најавиле нови преокрет. Енан је после испуштене шансе испустила и сервис, а све што је успјела до краја финала је да узврати за 2:2.

Серена је освојила четири гема за редом и тако освојила дуплу круну у Мелбурну, свој пети пехар у синглу на АО и изједначила се са Били Џин Кинг са 12 титула.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog