Republika Srpska

Mркоњић: 1,5 милијарди евра улагања у аутопут од Београда до Бољара

ПОДГОРИЦА - Србија намјерава да у наредних пет година, уз помоћ међународних финансијских институција, уложи око 1,5 милијарди евра у изградњу аутопута од Београда до Бољара, те око 250 милиона у реконструкцију пруге", изјавио је министар за инфраструктуру Србије Милутин Мркоњић.


"Уз истовремену реализацију црногорских пројеката у тој области, биће заокружен јединствен и ефикасан саобраћајни систем који ће повезати јужни са централним дијелом Европе", рекао је Мркоњић.

На питање да ли је већ имао контакте са црногорским представницима када је ријеч о овим темама, Мркоњић је рекао да се у контактима са високим црногорским званичницима лично увјерио да све то кореспондира са црногорским интересима.

"И само присуство премијера Мирка Цветковића на означавању почетка изградње аутопута Бар-Бољаре у Црној Гори, заједно са хрватском премијерком Јадранком Косор, када су били гости премијера Мила Ђукановића, такође је на неки начин израз подршке за црногорски пројекат и израз спремности Србије да са своје стране заврши посао од Београда до границе са Црном Гором", рекао је Мркоњић.

Он је напоменуо да је и велики интерес неких предузећа у Србији за куповину дијела Луке Бар.

"Отворено кажем - јесте, Србија има политички интерес за излазак на море, али тврдим да је у основи те идеје економски интерес Србије. Овим не дајем ветар у леђа црногорској Влади да сада евентуално подиже цену", рекао је Мркоњић.

Он је навео да је у вези са тим питањем у Србији формиран концерн компанија, који чине МК Група, Сартид, Викторија група, Делта и низ других, које имају неспоран интерес за транспорт властитих производа и робе преко црногорске Луке Бар.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog