Svijet

Снијег блокирао саобраћај у Њемачкој и Мађарској

БЕРЛИН - Обилне сњежне падавине и јаки вјетрови блокирали су друмски и жељезнички саобраћај у сјевероисточној Њемачкој, док је у Мађарској проглашен највиши степен опасности од временских прилика, рекли су званичници.


Портпарол полиције у граду Стралсунд на обали Балтичког мора рекао је да је скоро 40 центиметара снијега пало на оближње острво Руеген, док су сњежни наноси висине од око три метра блокирали путеве у области Мекленберг-Померанија.

 

У градовима Рофсток и Греисвалд прекинут је градски саобраћај, док је државна жељезничка компанија "Дојче бан" пријавила велики број кашњења и отказаних линија на сјевероистоку земље.

Метеоролошки завод Мађарске прогласио је такозвану црвену узбуну у централном дијелу земље, гдје се према прогнозама ноћас очекује и до 20 центиметара снијега.

Аеродром у Будимпешти привремено је затворен док се не очисти снијег са писта.

"Обилан снијег пада без престанка. До поноћи би га могло бити и 20 центиметара, а очекује се у централном дијелу земље, због чега ондје проглашавамо највиши степен опасности од временских прилика - црвени", саопштио је Метеролошки завод.

Исти извор наводи да се сњежне падавине очекују сутра на истоку земље и да ситуацију погоршава снажан вјетар.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog