Svijet

Taлибани убили два америчка "шпијуна"

МИРАНШАХ - Талибански милитанти убили су два мушкарца у пакистанском сјеверозападном племенском појасу, оптуживши их да су шпијунирали за САД, рекли су данас званичници.


 

Њихова изрешетана тијела пронађена су поред пута у региону Дата Кел, око 15 километара јужно од Мираншаха, у региону Сјеверни Вазиристан, рекао је шеф локалне полиције Кајум Кан Франс пресу.

Он је додао да је ријеч о припадницима локалних племена, који су заробљени прошлог мјесеца након ракетног напада у региону у коме је погинуло 12 људи.

У поруци која је пронађена поред њихових тијела каже се да су "обојица погубљени након што је истрага показала да су шпијунирали за америчке снаге" са друге стране границе у Авганистану.

Милитанти често отимају и убијају припаднике племена оптужујући их за шпијунирање за пакистанску владу или америчке снаге у Авганистану.

САД испалиле су велики број ракета на сјеверозапад Пакистана, посебно Сјеверни Вазиристан, бастион бораца Ал каиде, талибана и мреже Хакани, који нападају америчке и НАТО војнике у Авганистану.

У посљедњем нападу у петак навече на талибанску базу у региону убијено је пет милитаната.

Више од 750 људи убијено је у више од 80 ракетних напада у Пакистану од августа 2008. године.

Вашингтон каже да су племенски региони, гдје се снаге безбједности боре са исламским милитантима, постали уточиште за екстремисте.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog