Društvo

Највише захтјева за држављанство стиже из БиХ

БЕОГРАД - Министарству за дијаспору Србије свакодневно се јавља велики број људи из дијаспоре и региона који желе да стекну држављанство Србије, а највећи број захтјева стиже из БиХ и од турских држављана поријеклом из Рашке области, наводи се у саопштењу овог министарства.


"Са БиХ већ имамо примену Закона о потврђивању уговора о двојном држављанству. Поступак дозвољава подношење захтева без пријављивања пребивалишта у Србији. Министарство за дијаспору даје информације свим заинтересованим лицима у свакодневном контакту, упућујући их на надлежне органе", истакао је ресорни министар Срђан Срећковић.

Министарство за дијаспору израдило је Информативни приручник за дијаспору, у коме је детаљно објашњена процедура за подношење захтјева за добијање држављанства Србије.

Срећковић је нагласио да је изванредне резултате дао споразум који је Министарство за дијаспору закључило са Министарством унутрашњих послова, да се захтјеви припадника дијаспоре рјешавају као хитни случајеви у року од пет до седам дана.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog