Sport

Прва медаља за Исланд на Европским првенствима

Рукометаши Исланда су након сребра у Пекингу, по први пут у историји освојили бронзану медаљу на Европском првенству у Аустрији. Исланд се опоравио од јучерашњег убједљивог пораза од Француске и данас је у сусрету за треће мјесто савладао Пољску са 29:26.


Утакмице за треће мјесто су по правилу најтеже за оне репрезентације које морају одиграти тај сусрет јер су по правилу потресени и физички и психички. Ипак, Исланђани су се успјели подићи у веома кратком периоду, освојивши на крају бронзе вриједно треће мјесто.

У раној фази утакмице, Исланд је повео са 6:2, врло брзо и 9:4, а након 30 минута на семафору је писало 18:10 у корист Исланда. Пољаци су тек у наставку заиграли нешто боље - серијом 6:0 десет минута прије краја спустили су се на минус два. Послије тога је услиједила мини серија Исланда од 3:0 након чега је све кренуло низбрдо за Пољаке. Пресудне голове за побједу постижу Стефансон и Гунарсон. У том периоду до краја утакмице Пољаци су постигли само један гол.

Гудјон Валур Сигурдсон је постигао 8 голова, Роберт Гунарсон 6, док су на другој страни најефикаснији били Тлучински, Микаел и Јурецки са по 4 поготка. Пољацима ни овај пут није помогло 16 Шмалових одбрана.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog