Republika Srpska

Певец варао и пословне партнере

ЗАГРЕБ- Здравка Певеца, власника посрнуле фирме "Певец", испитала је бјеловарска полиција провјеравајући сумње да је издао мјенице без покрића пословним партнерима и тако их оштетио.


Незванично се сазнаје да фирму "Певец" терети један од добављача јер је за робу издата мјеница без покрића, преносе хрватски медији.

У Жупанијском државном тужилаштву потврдили су да је пословање фирме "Певец" у обради.

Након извјештаја полиције, ако се те сумње потврде, Певец би био могао добити кривичну пријаву за превару у привредном пословању.

Жупанијско државно тужилаштво у Бјеловару у потрази је и за тајанственим пословним партнером који је требао Певецу помоћи са 300 милиона евра како би се наставило пословање фирме.

У томе учествује и Интерпол, а истражује се вјеродостојност уговора којим је крајем прошле године Певец покушао одгодити стечај у "Певецу" Бјеловар.

Док се "Певец" у стечају припрема за отварање трговина у Бјеловару, недавно је на Трговачком суду у Бјеловару одржано рочиште за отварање стечаја у "Певецу" Загреб. У склопу њега је осам центара са 726 радника који у штрајку чувају имовину центара.

Вишња и Здравко Певец нису се појавили пред судом. Стечајни судија одгодила је на 15 дана одлуку о отварању стечаја, за шта услови постоје - друштво је блокирано више од 100 дана због износа од 225 милиона куна.

Једна од двије "Певецове" трговине у Задру данас поновно ради. То је прва Певецова трговина у Хрватској која је почела са радом након стечаја тог трговачког ланца.

Други "Певецов" центар у Задру, у коме би се на посао требало вратити 50-ак радника наставиће рад средином овог мјесеца.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog