Kultura

Мајке Сребренице против серије: Џеназа крмету гора од Ђогиног дневника

САРАЈЕВО - Удружење "Мајке Сребренице и Подриња" позива муслимане и припаднике других конфесија да покрену тужбу против Федералне телевизије, њеног менаџмента и уредништва, те против сценаристе и режисера серије "Луд, збуњен, нормалан“ због повреде части и достојанства муслиманског народа.


У отвореном писму менаџменту и уредништву ФТВ-а Удружење тражи јавно извињење због синоћње епизоде серије "Луд, збуњен, нормалан“ јер сматра да је "клањати џеназу крмету“ највећи цивилизацијски напад на исламске вриједности који се, након геноцида, икада догодио муслиманима на овим просторима.

Наглашено је да се синоћња епизода "Луд, збуњен, нормалан" може поредити само с уређивачком политиком ратне телевизије "Срна“ на Палама и њеним главним протагонистом Ристом Ђогом.

Удружење "Мајке Сребренице и Подриња" наглашава да овај позив није позив на неплаћање РТВ преплате.

"Нама треба наша домовина и јавни телевизијски сервис, али као што нам не треба оваква домовина и овакви политичари који су само обичне дерикоже сопственог народа не треба нам ни оваква телевизија на чијем челу су људи који ће проводити политику понижења сопственог народа" порука је у отвореном писму ФТВ-у.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog