Politika

Вучуревић протестује због Калинића

БAЊA ЛУКA - Један од оснивача СДС-а Божидар Вучуревић најавио је да ће ускоро бити одржана сједница људи који припадају тој странци од 1991. године на којој ће бити јавно осуђено искључење бившег предсједника Драгана Калинића из партије.


"То је срамота, јер је Калинић водио СДС у најтежим временима и издејствовао изборну побједу на свим нивоима. Био је уз странку све док га високи представник Педи Ешдаун није искључио из политичког живота. Калинић се прије двије године, када је стање у врху странке било лоше, залагао за то да Младен Босић дође за предсједника, а сада ти исти које је Калинић произвео хоће њега да кажњавају", рекао је Вучуревић.

Вучуревић је додао да је СДС за подмлађивање кадра, али не и за анатемисање људи који су створили странку, те да је у оваквој ситуацији само питање ко је сљедећи који ће бити искључен.

Члан Главног одбора СДС-а Драго Вуковић сматра срамотним сценарио и начин на који је Калинић искључен из странке.

"То само говори о томе у каквом стању се налази СДС. Парадоксално да буде искључен човјек који никада није имао проблема са странком и који би вратио СДС у редове моћних странака. СДС је сада у фази благог опоравка и хода по ивици. Калинић је својим повратком допринио томе да странка буде јача", рекао је Вуковић.

Потпредсједник СДС-а Борислав Бојић рекао је да је искључење Калинића из СДС-а "унутарстраначка ствар".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog