Republika Srpska

Пруга Београд-Бар у лошем стању

ПОДГОРИЦА - Стање пруге Београд - Бар више је него алармантно и неопходно је обезбиједити новац за њено оспособљавање, јер су на скоро четвртини пруге кроз Србију уведене лагане вожње брзине до 30 километара на час, рекао је шеф Одсијека за жељезнички саобраћај и транспорт на Саобраћајном факултету у Београду Милош Ивић.


"У случају да се обезбеде средства изузетно је значајно да се радови изведу квалитетно сходно правилима, а не као што је то често до сада било - да се само импровизује", рекао је Ивић, преносе црногорски медији.

Он је прецизирао да су на дијелу пруге Београд - Бар, која пролази кроз Србију у дужини од око 300 километара, уведене вожње брзине 30 километара на час, на седам дионица укупне дужине око 14,5 километара и појединачно у дужинама од 700 метара до четири километра.

"На 25 дионица укупне дужине око 75 километара, а појединачно у дужинама од 300 метара до скоро девет километара, брзина износи 50 километара на час", навео је Ивић,

Према његовим ријечима, на три дионице укупне дужине око 2,5 километра и појединачно у дужинама од 200 метара и 300 метара као и 1,9 километара брзина износи од 60 до 80 километара на час, а кроз станицу Ужице теретна брзина је 10 километара на час.

"Имајући у виду те податке и чињеницу да је реч о магистралној прузи која има велики значај за Србију, може се закључити да је стање више него алармантно", упозорио је Ивић.

Према процјенама стручњака, за обнову пруге Београд - Бар потребно је око 370 милиона евра, од чега за дио кроз Србију 250 милиона евра.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog