Republika Srpska

ТЕ Гацко: Јануарски план премашен за 16 одсто

ГАЦКО - Термолектрана Гацко произвела је у јануару 163,5 гигават часова електричне енергије, односно 16 одсто више од планиране мјесечне производње, чиме су настављени успјешни прошлогодишњи производни резултати овог гиганта, рекао је руководилац овог предузећа Максим Скоко.


Скоко истиче да у јануару у раду Термолектране није било ниједног застоја, па се такав тренд производње очеку и у наредном периоду.

Према његовим ријечима, на депоу има довољно залиха угља, енергената, уља, мазива, техничких гасова и хемикалија за нормалан и несметан процес производње овог највећег произвођача електричне енергије у Републици Српској.

Скоко је подсјетио да је Термолектрана Гацко и поред извјесних потешкоћа у раду у другом полугодишту прошле године успјела да оствари трећи производни резулата у свом двадесетшестогодишњем постојању.

Руководилац Термолектране напомиње да је 2010. година замишљена као производно веома амбициозна, те да је годишњи план 1 542 гигават часа електричне енергије, што је на истом нивоу као и прошле године.

"Посебно се очекује стабилност Термолектране у другом полугодишту ове године у вријеме капиталног ремонта и реконтрсукције у Термолектрани Угљевик", истакао је Скоко и напоменуо да ће њеној поузданости допринијети и четрдесетодневни ремонт који би требало да почне 1. априла.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog