Društvo

''Милка'' са вјештачким зубима!?

БЕОГРАД - Један пензионер из Београда тврди да му је умало дошло главе "најслађе искушење од када постоји чоколада", када је у познатој чоколади "милка" као "прилог" добио и дио нечије вилице.


Радислав Старовић (78) каже да је, умјесто чаролије укуса, на језику осјетио дио нечијег моста са чак три вјештачка зуба, преноси лист "Ало".

Чувена чоколада "милка", у овом случају од 300 грама са бисквитом, али - испоставиће се - и "са осмијехом", завршила је у Старовићевом дому као рођендански поклон његовог петнаестогодишњег унука.

Умјесто да дан послије прославе заслади јутро са дједом, дјечак је повратио видјевши да овај из уста вади пожутјеле људске зубе, на којима се чак види клин за уградњу.

" Унуци и ја смо сели да се засладимо. Иначе не једем чоколаду, али сам узео две коцкице. Пошто немам зубе, једну сам отопио, али кад сам почео да топим другу, осетио сам нешто чврсто. Погледам и имам шта да видим - зуби са иглицом. Унуци су повраћали кад су видели шта је", прича узбуђено деда Раде.

Показујући новинару овог листа "`милку` са високим садржајем калцијума", он каже да је тек кад га је прошао осјећај гађења, схватио у коликој опасности се нашао, јер зуби с унутрашње стране имају гвоздени дио са прилично оштрим шиљком.

"Могло је да ми се заглави у грлу, а и да је прошло кроз грло, ко зна шта би било. Мада, лако ћемо за мене... Замислите шта би могло да се догоди да је прогутало дете од три године, а зна се да најмлађи углавном и једу чоколаду", забринут је Старовић.

Он каже да размишља о тужби против мултинационалне компаније "Крафт фудс", која је произвођач овог слаткиша.

"Ако су нас милосрдним анђелима бомбардовали, није ни чудо што нам сад уместо слатког залогаја шаљу иглице и протезе", додаје Старовић.

Пошто је на рођенданској прослави било двадесетак гостију, а готово исто толико чоколада, тешко је утврдити где је купљена баш ова "крезава".

"Унук ме је одмах питао: `Деда, да нису твоји?` Међутим, ја и немам зубе", каже деда Раде док показује своје голе десни.

Лист није јуче успио да ступи у контакт са представништвом произвођача "милке" у Србији.

Пошто се нико није јављао на познати телефон у "Крафт фудсу" у Новом Београду, коментар на овај стравичан пропуст пробали су да добију и од надлежних за централну и источну Европу у централи ове мултинационалне компаније. Послије телефонског контакта послали су имејл са питањима, али до закључења издања нису добили никакав одговор.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog