Politika

Вучуревић: Спрема се Скупштина утемељивача СДС

БАЊА ЛУКА  - Један од оснивача Српске демократске странке Божидар Вучуревић рекао је да је заказана Скупштина утемељивача СДС-а из свих крајева Републике Српске и да за њу влада огромно интересовање.


Он је истакао да су начињени први кораци у окупљању оснивача и чланова странке који су избачени или су замрзнули чланство и поручио да се не боји искључења.

"Ови што сада искључују и избацују из странке, мене не могу избацити. Ја никада нисам био члан њихове странке, него они моје", рекао је Вучуревић и додао да се не може помирити са искључивањем бившег предсједника СДС-а Драгана Калинића из ове странке.        

Вучуревић је истакао да ће Скупштина ставити до знања руководству СДС-а да више не могу да се проводе "стаљинистичке чистке" и да ће бити затражено провођење унутарстраначких избора.

Он сматра да, од када је промијењен Статут, у СДС-у нема више демократије, јер је власт дата једном човјеку.

"Из СДС-а је искључен без икаквог разлога Милан Нинковић, искључен је Горан Поповић, генерални секретар странке, многи су замрзнули чланство, долази до нових смјена и овај талас се неће зауставити ако га ми не зауставимо", рекао је Вучуревић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog