Sport

Јанковићка ипак игра за Србију

Тениска репрезентација Србије супротставиће се комплетна Русији, у четврфиналу ФЕД Купа овог викенда у Београдској Арени.


 

Јелена Јанковић ће играти за национални тим и поред недовољно залијечене повреде леђа. Српска тенисерка је одлучила да ризикује и својим наступом помогне репрезентацији да оствари историјиски успјех. Припремама екипе Јанковић ће се придружити се у четвртак поподне.

Српска тенисерка је у уторак окончала серију терапија у САД, али ће наставити са лијечењем у Београду, како не би дошло до погоршања повреде коју је задобила на Аустралиан опену. Већ је ангажован посебан лекарски тим који ће свакодневно радити са најбоље рангираном српском тенисерком:

"Одрадила сам последње терапије на Флориди, наставићу са лечењем у Београду са групом мојих лекара који ме већ чекају. Одлучила сам да додјем, играћу против Рускиња без обзира на то како се повреда буде понашала, не могу да моје другарице оставим на цедилу", истакла је осма тенисерка свијета, на свом званичном сајту у сриједу.

Одлука Јанковић да игра за Србију значајно повећава шансе нашег националног тима, да оствари историјиски успех и пласира се у полуфинале ФЕД Куп, иако су Рускиње у Београд стигле предвођене 4. тенисерком свијета Светланом Кузњецовом. Жријеб за меч полуфинала ФЕД купа је у петак.

Мечеви се играју током викенда. Побједник меча Србија - Русија у полуфиналу ће играти са бољим из дуела САД - Француска. Србију ће осим Јелене Јанковић, представљати у синглу и Ана Ивановић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog