Svijet

Талибани преузимају одговорност у Пакистану

МИРАНШАХ - Пакистански талибани повезани са Ал каидом преузели су одговорност за напад који се данас догодио испред једне школе у сјеверозападном дијелу Пакистана у коме је погинуло најмање осам лица, међу којима три америчка војника и четворо дјеце.


"Преузимамо одговорност за напад" изјавио је Азам Тарик портпарол, Покрета талибана Пакистана у телефонској изјави за АФП.

Пакистанска војска и Амбасада САД у Исламабаду саопштили су да су погинула три америчка војника који су обучавали пакистанске граничаре.

Експлозија бомбе догодила сеу дистрикту Ловер Дир у тренутку отварања школе за дјевојчице реконструисане након што су је талибани дигли у ваздух.

Портпарол талибана рекао је да су погинули Американци припадници "Блеквотера", мислећи на приватну америчку компанију за обезбјеђење

"Знамо да је `Блеквотер` одгоран за нападе у Пешавару и другим пакистанским градовима и зато поручујемо да ћемо осветити невино погинуле, што смо данас и учини", закључио је Азам Тарик.

Покрет талибана Пакистана који је повезан са Ал каидом одговоран је за бројне нападе, углавном самоубилачке у којима је широм земље у посљедње двије и по године погинуло око 3 000 људи.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog