Sport

Ватерполисти Партизана у четврфиналу Евролиге

Побједом над Олимпијакосом у Атини 10:9 (3:4, 5:2, 1:2, 1:1), ватерполо шампион Србије Партизан је, два кола прије краја такмичења по групама, ушао међу осам најбољих у Европи.


Није то била игра какву црно-бели знају да прикажу, али је пресудио суви квалитет. Партизан је бољи од Олимпијакоса и то му је, послије Београда (8:3), показао и у Атини.

Олимпијакос је повео 2:0, али су се играчи Партизана вратили у игру, изједначили на 2:2, да би првак Грчке први дио меча добио 4:3, прије свега због нешто опуштеније игре београдског тима у одбрани.

Преокренули су црно-бели у другој четвртини резултат у своју корист, повели а до краја тог дијела су направили и два гола разлике - 8:6. Од те четвртине Партизан није испуштао вођство, а Грци су успјели само још једном да стигну до изједначења.

Тврда борба водила се у трећој четвртини, али је Олимпијакос успио да се приближи на гол заостатка - 9:8.

Добро познати судијски пар Тулга (Турска) - Кисељи (Мађарска) помогао је мало Олимпијакосу да можда угрози тријумф Београђана, јер је готово сваки напад завршавао са искључењем једног играча Партизана (Грци су имали чак пет напада више са бројчаном предношћу од црно-белих), а често се дешавало да буде досуђен контрафаул чим би црно-бели кренули у напад.

Ипак, чврста одбрана црно-белих одбила је све атаке домаћина за четврту побједу и пласман међу осам најбољих у Европи.

Најефикаснији играч меча, по обичају, био је Андрија Прлаиновић са четири гола, али су подједнако добри били и Владимир Вујасиновић, који је мајсторски асистирао и погађао, као и Стефан Митровић и центар Милош Королија.

Оно што је било можда и најјаче оружје црно-белих био је напад са играчем више. Управо оно што је била најслабија карика у игри Партизана до сада, у Пиреју је функционисало готово перфектно.

 

ПАРТИЗАН: Андрија Прлаиновић четири, Стефан Митровић, Владимир Вујасиновић и Милош Королија по два.

 

ОЛИМПИЈАКОС: Андрија Комадина три, Хаџитеодору и Јоргос Афрудакис по два, Милонакис и Христос Афрудакис по један.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog