Politika

МИП БиХ: Ко је крив за стално цурење информација?

БАЊА ЛУКА - Замјеник министра спољних послова БиХ Ана Тришић-Бабић оцијенила је да се у Министарству спољних послова БиХ не зна шта су повјерљиве информације, а шта тајне, нити ко и којим информацијама има право приступа, за шта је директно одговоран министар Свен Алкалај.


 

"Рангирања повјерљивих информација у овој институцији није било, иако је то обавеза која је изричито наглашена у Закону о заштити тајних података, а уједно је и нешто што је морало бити урађено због ЕУ и НАТО", рекла је Бабићева.

Она тврди да никада није утврђена ни листа с именима људи који могу долазити у додир с повјерљивим информацијама и до којег степена, нити је донесена одлука која прецизира шта су то данас повјерљиве информације, а шта тајне.

"Због свега овога неко би морао одговарати", истакла је Бабићева.

Коментаришући медијске информације да је Тужилаштво БиХ покренуло процедуру утврђивања неовлаштеног одавања повјерљивих информација из Министарства спољних послова БиХ, Бабићева каже да је то застрашивање људи.

"Не ради се ни о каквом цурењу информација, него о једном врло перфидном, јефтином и старинском начину застрашивања људи. Ако је неко мислио да ће и мене застрашити, грдно се преварио", истакла је Бабићева.

"Цурење" информација из МИП-а у медијима и раније је било тема састанака у овој институцији, јер су медији писали о сукобима у Мисији БиХ у УН, те о дисциплинском поступку због свађе у Амбасади БиХ у Београду.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog