Društvo

Видовић суспендовао седам државних службеника

САРАЈЕВО - Министар комуникација и транспорта БиХ Рудо Видовић изјавио је данас да је суспендовао седам државних службеника осумњичених за незакониту подјелу ЦЕМТ дозвола.


"У складу са законским овлаштењима донио сам рјешење о њиховој превентивној суспензији до окончања поступка који воде надлежне институције БиХ, конкретно Тужилаштво БиХ“, рекао је Видовић.

Он је истакао да не може говорити о спорном периоду за који Тужилаштво терети седморо осумњичених јер је Агенција за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ изузела документацију из тог периода, али и зато јер је то питање сад у надлежности институција које воде поступак.

Подсјећајући да су у Парламентарној скупштини БиХ формиране истражне комисије за испитивање поступка издавања ЦЕМТ дозвола, Видовић је рекао да ће им Министарство комуникација и транспорта ставити на располагање сву документацију и информације који буду тражени.

У БиХ су за 2010. годину одобрене 804 ЦЕМТ дозволе.

Тужилац Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је недавно оптужницу против седам лица која се терете да су од 25. октобра 2006. до 10. јануара 2007. године као службена и одговорна лица у институцијама БиХ починила кривично дјело злоупотреба положаја или овлаштења.

Оптужница је подигнута против Николе Шеге, Мирка Шекаре, Ениса Ајкунића, Дариа Бушића, Радована Драгаша, Екрема Спахића и Селима Копића.


Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog