Sport

Загреб: Бозољац и Јеленић играли за кладионице?

ЗАГРЕБ - Медији у Хрватској поново пишу о "необичним" резултатима неких тениских мечева на "Загреб индорсу" "Zagreb indoors", који су донијели високе квоте на кладионицама, апострофирајући пораз српског тенисера Илије Бозољца од Хрвата Петра Јеленића.


Током лањског сусрета домаћег играча Веића и Гиљерма Кањаса и сензационалне побједе Веића промет на кладионицма био је чак 16 милиона куна .

"Каква намјештаљка! Нема шансе да није договорено. Ма, све је иста муљажа као и лани", најчешћи су коментари кладионичара везаних уз овоседмичне е мечеве тениског ПБЗ "Загреб индорса".

Лани је избила велика афера након неколико великих изненађења (највеће је била побједа Антонија Веића над Аргентинцем Гиљермом Кањасом) и анонимних пријетњи једног бијесног кладионичара-губитника путем меила директору турнира Бранимиру Хорвату.

Ове године сумње су највише везане уз меч првог кола између Петра Јеленића и Србина Илије Бозољца, а има и оних који спомињу двобој Ивана Додига и Казахстанца Јевгенија Корољева.

Сусрет Јеленића и Бозољца занимљив је зато што је средином другог сета хрватски тенисер због грчева тражио љекарску помоћ и био на рубу предаје. У том тренутку је на "Betfairu", најпопуларнијој кладионици за клађење уживо, коефицијент на побједу Јеленића скочио на огромних 100, а на Бозољца се спустио на минималних 1.01?!

На крају је Јеленић играо до краја, а Бозољац изгубио четири гема заредом уз неколико двоструких сервис грешака на свој сервис.

Код многих је то изазвало велику сумњу, коју појачава чињеница да је цијели промет на "Betfairy" уз тај меч био већи од два милиoна евра, што мало искаче од уобичајеног улога за сличне сусрете.

Али, опет, ријеч је о ситници у односу на 16 милиona евра колики је био промет тoком лањског меча Веић - Kањас.

"Сумње су безразложне. Гледао сам оба меча и заиста нисам видио ништа што би упућивало на некакво пуштање. И Додиг и Јеленић играли су одлично. Мислим да се Бозољац у мечу с Јеленићем `стиснуо` и да му се рука `скратила` након што је схватио да је близу побједе. Није лако играти кад знате да супарник има проблема" - сматра Бранимир Хорват, који је лањску пријетњу пријавио полицији, а она Интерполу.

Медији наводе да је и ове године на турниру забиљежено да поједини гледаоци прате сусрете са укљученим преносним компјутерима (могућност клађења уживо), али им је на интервенцију редара то брзо онемогућено.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog