Sport

Проко и Снежа за спортску сарадњу

БАЊА ЛУКА - Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Проко Драгосављевић и министар омладине и спорта Србије Снежена Самарџић-Марковић потписали су данас у Бањалуци Споразум о заједничкој сарадњи у области спорта и омладинске политике.


Драгосављевић је након потписивања Споразума новинарима рекао да два министарства већ имају успостављену одличну сарадњу, али да је ово начин да се она дефинише и озваничи.

"Споразум предвиђа и формирање радног тијела које би координирало све наше активности и два пута годишње извјештавало о урађеном и шта је потребно урадити", појаснио је Драгосављевић.

Према његовим ријечима, Споразум обухвата и сарадњу међу омладинским организацијама при организовању младих, реализацији омладинских политика и акциноних планова са циљем побољашања живота младих.

"Дио Споразума, који се тиче спорта, односи се на едукације, организовање заједничких кампова, размјену искустава, помоћ у финансирању, размјени спортиста и низ других ствари који буду проистицали из потреба у овој сарадњи", нагласио је Драгосављевић и изразио увјерење да ће сарадња бити квалитетна.

Министар омладине и спорта Србије Снежена Самарџић-Марковић рекла је да Србија касни у односу на РС, која је донијела Омладинску политику за период од 2010. до 2015. године и усвојила Закон о омладинском организовању који Србија још увијек нема.

"За нас су значајна питања борбе против допинга у спорту и наш Републички завод за спорт помоћи ће у стратешком опредјељењу Министарства породице, омладине и спорта РС да се формира завод за спорт", истакла је Самарџићева.

Према њеним ријечима, три основне полуге кроз које ће се сарадња између два министарства одвијати су размјена информација о прописима и стратешким актима из области спорта и омладинске политике, заједничка реализација пројеката и заједничка обука кадрова на теме од значаја из области спорта и омладинске политике.

Делегација Министарства омладине и спорта Србије присуствовала је данас и пријемима код министра Драгосављевића и предсједника Владе РС Милорада Додика, а у оквиру двовневне посјете обићи ће данас и културне и спортске знаменитости Бањалуке - Господску улицу, Храм Христа Спаситеља, те новоизграђени олимпијски базен, а сутра ујутро са министром Драгосављевићем у Рафтинг клубу "Кањон" одржаће радни састанак.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog