Društvo

Волонтерски подухват године долази из Бијељине

САРАЈЕВО - Удружење жена са инвалидитетом "Импулс" из Бијељине добитник је прве награде "БХ волонтерски подухват 2009", која је утемељена на иницијативу Невладине организације алтруиста "Свјетло" из Сарајева.


Другу награду, према оцјени стручног жирија, добило је Удружење грађана "Демократија - Организовање - Напредак" из Приједора, а трећу Удружење студената медицине у БиХ из Сарајева.

У категорији појединачне волонтерске акције у 2009. години, прву награду добила је Зухра Омеровић из Коњица, а другу награду Драгана Мањак из Пала.

Извршни директор Удружења "Импулс" Тања Милинковић рекла је Срни да се награда односи на волонтерску акцију изградње прилазне рампе на објекту Основне школе "Дворови", у Дворовима код Бијељине.

"У акцији су учествовали и ученици и грађани, уз финансијску и материјалну подршку општине Бијељина и локалних привредника, те подршку медија, тако да смо изградњом ове рампе омогућили несметан приступ школи дјеце са инвалидским колицима која је похађају", истакла је Милинковићева.

На свечаности која се поводом додјеле награда за најбоље волонтерске акције у 2009. години у БиХ одржала у Сарајеву обратио се и предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић, који је истакао да је велика штета што у БиХ не постоји друштвени систем који би пружио адекватну бригу хендикепираним особама.

"Из тих разлога морамо се ослањати на поједнице, али сигуран сам да можемо боље, што ми је показало и властито искуство", истакао је Комшић.

Награде у категорији "колектива" износиле су 500 КМ, 300 КМ и 200 КМ, а у категорији "појединац" 300 КМ и 200 КМ.

На свечаности су додјељена и јавна признања "Алтруист 1992-2009" свим племенитим особама и организацијама, који су властитим доприносом били носиоци рјешавања потреба, проблема, положаја и боље друштвене укључености особа са менталном ретардацијом.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog