Društvo

Почиње поступак одбране за генерала Перишића

ХАГ - У Хашком трибуналу у сриједу почиње доказни поступак одбране бившег начелника Генералштаба Војске Југославије Момчила Перишића, којег оптужница терети за помагање српским снагама које су починиле злочине у Загребу, Сарајеву и Сребреници.


У Хашком трибуналу сутра ће бити настављено суђење некадашњем начелнику Ресора јавне безбедности МУП Србије Властимиру Ђорђевићу, оптуженом за злочине над косовским Албанцима почињене у првој половини 1999. године.

Свој исказ у овом предмету сутра ће наставити свједок одбране пензионисани пуковник Војске Југославије Раде Чучак.

Сутра ће бити настављен и главни претрес у процесу против бившег начелника службе Државне безбједности Србије Јовице Станишића и његовог замјеника и команданта Јединице за специјалне операције Франка Симатовића-Френкија.

Станишића и Симатовића оптужница терети за злочине полицијских и паравојних снага, почињене током сукоба у Хрватској и БиХ.

У Трибуналу ће сутра бити настављен главни претрес шесторици бивших челника Херцег-Босне Јадранку Прлићу, Бруни Стојићу, Слободану Праљку, Миливоју Петковићу, Валентину Ћорићу и Бериславу Пушићу, који су оптужени за злочине над нехрватским становништвом.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog