Društvo

БХРТ проширује тужбу против ФТВ

САРАЈЕВО - Радио-телевизија БиХ  прошириће тужбу против Федералне телевизије за износ од 1.200.000 КМ, рекла је предсједник Управног одбора БХРТ-а Марија Путица.


"Федерална телевизија дугује БХРТ-у висок износ. Раније је утужено око 7.500.000 КМ и, а с обзиром да су наставили са неплаћањем, тужба се проширила за још 1,2 милиона КМ", истакла је Путица.

Према Информацији Управног одбора БХРТ-а која је достављена парламенту БиХ, укупна потраживања БХРТ-а од ФТВ-а од 2005. године до краја 2009. године износе око 8.822.000 КМ.

Управни одбор БХРТ-а раније је устврдио да укупна тужена потраживања од ФТВ-а, у тачном износу од око 7.379.000 КМ, озбиљно оптерећују пословне односе два емитера и угрожавају нормално функционисање БХРТ-а.

"Доводи се у питање опстанак БХРТ-а и извршавање основних програмских функција. Постоји стална пријетња да БХТ1 буде скинут са сателитског програма или да нам буду ускраћене бројне услуге Европске уније радиотелевизија, по чему би БиХ могла бити једина европска држава чији јавни емитер није члан радиодифузне мреже Европе", навели су у Управном одбору.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog