Kultura

Због буке отказан концерт у част рођендана Боба Марлија

Поштоваоци Боба Марлија синоћ су ускраћени за највећи догађај на годишњој прослави у Негрилу поводом рођендана реге легенде, јер је полиција одбила да изда дозволу за одржавање концерта због притужби на буку.


Ништа од концерта, полиција је "подвукла црту"Велики концерт у оквиру годишње прославе који привлачи стотине туриста на обиљежавање рођендана Боба Марлија под називом "Bob Marley Birthday Bash", отказан је први пут од 1992. кад је установљен, због притужби на буку.

Полиција није дала дозволу промотеру Клајву Принглу за организовање традиционалног концерта у Негрилу због ранијих жалби становника.

Концерт у част Боба Марлија одржаван је сваког 6. фебруара и до сада је увијек трајао послије 02.00 (обично до зоре), што је противно Закону о прављењу буке, изјавила је представница полиције Дезита Тејлор.

Прошле године, Прингл је, због стварања буке у раним јутарњим сатима, кажњен глобом од 560 долара.

Концерти су на Јамајци организовани у Негрилу, граду на обали мора западно од Кингстона и привлачили су и до 3.500 људи, навео је Прингл.

Министар туризма Едмунд Бартлет недавно је иницирао да се изврши ревизија закона и да се продужи вријеме за догађаје који привлаче туристе.

Сличне забаве у част јамајчанског реге музичара одржавају се редовно у Лондону, Мајамију и на Хавајима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog