Društvo

Joвић: Откривене су опасне и организоване снаге

БАЊА ЛУКА - Због вишегодишњег занемаривања опасности од терориста, у БиХ су се појавиле организоване снаге које дјелују против устава и закона представљајући опасност за људе и добра, али и за безбједност других земаља, изјавио је члан Заједничке комисије за одбрану и безбједност Парламентарне скупштине БиХ Иво Миро Јовић.


"Томе су допринијели и они који друштвено зло тероризма чак не желе ни да назову правим именом. Не ради се само о једној или неколико особа. Подршка је велика па се проблем не може ријешити годинама послије рата. A покровитеља је много, из разних структура и из многих земаља", рекао је Јовић.

Говорећи о дугогодишњем занемаривању проблема вехабија и муџахедина у селу Горња Маоча, он је најавио да би се на сједници комисије данас требало да нађе и ово питање.

"У овом случају се види да је безбједност земље нарушена и да се ради о опасности за друштвени и уставни поредак. О томе би Комисија свакако требало да има свој став", истакао је Јовић.

У полицијској акцији "Свјетлост" у којој је учествовало 600 припадника полицијских агенција из цијеле БиХ, у вехабијском селу Горња Маоча у уторак је ухапшено седам припадника вехабијског покрета којима је одређен једномјесечни притвор.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog