Društvo

Сарајево: Стижу експерти из ЕУ

САРАЈЕВО- Тим експерата Европске уније допутоваће данас у БиХ како би извршио увид у испуњавање услова из Мапе пута за либерализацију визног режима, изјавио је шеф Интерресорне радне групе за либерализацију визног режима Самир Ризво.


Експерти Уније ће се састати са представницима надлежних институција БиХ за управљање границама, имиграцијама и азилом са циљем утврђивања стања и реализованих активности.

У наредна два дана у Сарајеву су предвиђени разовори са представницима Комисије за интегрисано управљање границом, Комисије за границе, Министарства безбједности и Министарства за људска права, Граничне полиције, Службе за послове са странцима и Државне агенције за истраге и заштиту /Сипа/.

Осим пет експерата из земаља чланица ЕУ, делегацију која ће посјетити надлежне институције БиХ чине и представници Европске комисије из Брисела и делегације ЕУ из Сарајева.

"Средином седмице, 10. и 11. фебруара, предвиђене су теренске посјете у оквиру којих ће се обилазити цијела БиХ, нарочито јединице Граничне полиције и гранични прелази", најавио је Ризво.

Он је додао да је планирана и "посјета изненађења", у оквиру које ће се експерти ненајављено појавити на неком мјесту да би провјерили како службе раде по основу свих важних питања.

Наредни тим експерата који ће анализирати испуњавање услова за либерализацију визног режима у области правде, слобода, безбједности и борбе против криминала посјетиће БиХ 15. фебруара.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog