Republika Srpska

РС: Два хотела са пет звјездица

БАЊА ЛУКА - Само два од 156 хотела у Републици Српској имају пет звјездица: "Калдера" у Aлександровцу код Лакташа и "Пирг" у Етно-селу "Станишићи" код Бијељине, рекла је службеник за односе са јавношћу Министарства трговине и туризма РС Симка Ђудуровић-Милашиновић.


"Дешавало се да објекти који су били разврстани у одређене категорије годинама нису улагали у реновирање својих капацитета, па је зуб времена учинио своје. У хотелијерству важи неписано правило да се сваких десет година комплетно замијене уређаји и опрема, без обзира на њихову очуваност и опремљеност", рекла Симка Ђудуровић-Милашиновић.

Она је нагласила да је неопходно да угоститељски објекти слиједе трендове и буду иновативни, ако желе да одрже стандард.

"Старији смјештајни капацитети у Српској већином не слиједе трендове, а у будућности остаје да се види да ли ће новоотворени висококатегоризовани објекти успјети да ухвате корак с временом и очувају квалитет који посједују и послије десет година", навела је Симка Ђудуровић-Милашиновић.

Према подацима Министарства трговине и туризма РС, са четири звјездице категорисано је укупно десет објеката и то хотели "Босна", "Видовић", "Aтина" и Фортуна" у Бањалуци, "Парма", "Сан" и Браћа Ђукић" у Лакташима, "Монумент" у Националном парку "Козара", те "Термаг", Боард" и апартхотел "Вучко" на Јахорини.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog