Društvo

Видео надзор у Високој школи унутрашњих послова

БАЊА ЛУКА - У Високој школи унутрашњих послова у Бањoj Луци постављени су уређаји за видео- надзор ради транспарентнијег одвијања образовног процеса и спречавања корупције у учионицама у којима се полажу испити.


Министар унутрашњих послова РС Станислав Чађо, који је данас посјетио Управу за полицијско образовање у оквиру које ради ова школа, рекао је да ће увођење видео надзора у седам кабинета у Високој школи унутрашњих послова било какве коруптивне активности свести на минимум.

"Сматрам да је ово један добар примјер којим треба да пођу и друге институције у РС и сигуран сам да ће то и учинити", рекао је Чађо новинарима у Бањој Луци након посјете Управи за полицијско образовање.

Он је нагласио да је видео надзор само једна од активности у склопу борбе против корупције коју проводи МУП РС.

Министар Чађо је рекао да ће Висока школа унитрашњих послова имати важну улогу у информатичком описмењавању око 7 000 припадника МУП-а РС које би требало да почне ове године.

Начелник Управе за полицијско образовање Миле Шикман рекао је да је видео надзор већ већ у функцији, а да се евидентирањем стварних дешавања на испитима и у настави Управа спречава евентуалне злоупотребе тог процеса и штити и наставнике и студенте.

"Непосредних сазнања о постојању корупције нисмо имали. Да смо их имали то би био предмет рада наших криминалистичких служби, а ова мјера увођења видео надзора је мјера превенције да се корупција и не деси", рекао је Шикман новинарима у Бањој Луци.

Он је нагласио да је видео надзор само један од сегмената јавности рада Високе школе унутрашњих послова јер су све активности школе евидентиране и на интернету, а испитни и наставни процес прецизно дефинисани кроз више правилника.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog