Kultura

Холивудске звијезде и Спајсица номиновани за позоришне награде

ЛОНДОН – Холивудске звијезде Рејчел Вајс, Џуд Лоу, Џејмс Ерл Џонс и Кира Најтли номиноване су за британске позоришне награде „Лоренс Оливије”. Џонс је номинован за најбољег глумца, у комаду „Мачка на усијаном лименом крову”, а номинацију у истој категорији добио је и Џуд Лоу за „Хамлета”.


Поред њих двојице, номинације су добили и Џејмс Макавој за „Three Days of Rain”, Марк Рајленс за „Јерусалим”, Кен Стот за „Поглед с моста” и Самјуел Вест за „Енрон”.

Рајчел Вајс надметаће се за награду за најбољу глумицу за „Трамвај звани жеља”, а Кира Најтли за епизодну улогу у „Мизантропу”.

У категорији најбоља глумица номиноване су и Џилијен Андерсон за „Кућу лутака”, Лорејн Бароуз за „The Mountaintop”, Имелда Стонтон за „Како забавити господина Слоуна” и Џулијет Стивенсон за „Duet for One”.

Номинацију за најбољу глумицу у мјузиклу добила је Мелани Чизом, познатија као Мел Си из групе „Спајс Герлс” за улогу у представи „Браћа по крви”.

Највише номинација, седам, добила је драма „Буђење пролећа”. По шест номинација добили су комади „Енрон” и „Јерусалим”.

Награде „Оливије” су британски еквивалент бродвејским наградама „Тони” и додјељују се најбољим лондонским позоришним комадима, мјузиклима, плесним и оперским спектаклима.

Имена добитника биће саопштена 21. марта у Лондону.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog