Republika Srpska

Теслић: ''Ново Борја'' ускоро креће са радом

ТЕСЛИЋ - Теслићка Дрвна индустрија "Ново Борја" могла би почети са радом већ почетком прољећа, најавио је начелник општине Теслић Саво Касаповић.


Он је додао да ће производња у почетку бити мањег капацитета, те изразио оптимизам у том погледу и поред тешког стања у дрвној индустији, коју је криза највише погодила од свих области грађевинарства.

"У току је израда студија производа који ће морати наћи своје мјесто на тржишту", рекао је Касаповић.

Касаповић је подсјетио да је најстарији и највећи теслићки колектив "Борја" прошле године купила Влада Републике Српске, која је обезбиједила почетни обртни капитал од два милиона КМ.

Према његовим ријечима, до сада је изабран Надзорни одбор предузећа, именован вршилац дужности директора, те регистрована нова фирма под именом "Ново Борја".

Касаповић сматра да новоформирани теслићки колектив у наредном периоду мора наћи стратешког партнера и то приватног предузетника.

Куповином "Борја" Влада РС је општини Теслић уступила и шест хектара земљишта у граду, што ће према ријечима Касаповића бити искориштено за изградњу индустријске зоне, гдје ће будући инвеститори под повољним условима моћи да изграде производне капацитете и на тај начин обезбиједе отварање нових радних мјеста.

Дрвна индустрија "Борја" престала је са радом прије десет година.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog