Republika Srpska

Бијељина: Савин стечај чека регулисање власништва земљишта

БИЈЕЉИНА - Стечајни поступак бијељинског предузећа "Сава", чији погони су у посљедњих неколико мјесеци почели са радом, не може бити у потпуности окончан уколико 3 000 хектара земљишта које се води на "Сави" не буде правно регулисано, рекао је стечајни управник Небојша Матић.


"Покушаћемо да заједно са представницима земљорадничких задруга и пољоипривредних добара, које сам јавним огласима позвао, нађемо заједничко рјешење и предочимо им ситуацију која је неријешена више од 30 година. Наиме, ријеч је о земљишту које би требало да преведу катастарски и кроз књиге на себе јер је раздруживањем некадашњег сарајевског УПИ-ја и његових тада више од 200 ОУР-а, земљорадничким задругама и пољопривредним добрима то землиште и припало. Никада, међутим, нико од њих то није превео на себе", рекао је Матић.

Он је додао да само у Земљорадничкој задрузи Јања има око 700 хектара земље чији власнички статус није ријешен.

"Све то кошта, али би власници морали да ријеше ово питање, јер без тога не могу да завршим поступак", рекао је Матић и позвао власнике да регулишу ово питање јер ће у супротном све морати, како је рекао, на суд.

Матић је подсјетио да је новац за овај посао обезбијеђен из стечајне масе, те да очекује да ће се у најскорије вријеме и окончати.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog