Republika Srpska

Џомбић: Приходи на нивоу прошлих

БАЊА ЛУКА - Министар финансија Републике Српске Александар Џомбић изјавио је да је у јануару остварен укупан приход од око 86 милиона КМ, што је на прошлогодишњем нивоу.


 

"Још увијек је рано говорити и процјењивати како ће се приходи кретати током године, али пошто сваки дан пратимо извршење буџета, већ имамо анализу и можемо рећи да су приходи од око 86 милиона КМ на нивоу прошлогодишњих прихода, што је у складу са планом и очекивањима", рекао је Џомбић.

Џомбић је рекао да се уштедама у јавној потрошњи проводе смањењем плата као што је то и предвиђено, и додао да на овај начин током године требало уштедити три милиона КМ у односу на извршење за 2009. годину.

Министар Џомбић је рекао да више нема проблема и блокада у расподјели ПДВ-а, подсјетивши да РС према важећој одлуци припада нешто више од 32 одсто средстава.

"Пред нама је поравнање за 2008. и 2009. годину. Из поравнања за прошлу годину РС би требала добити нешто више средстава због, између осталог, ефекта фискализације", напоменуо је Џомбић.

На питање да ли ће РС моћи обезбиједити средства за изградњу дионице ауто-пута Бањалука – Добој у случају да аустријска компанија "Штрабаг" не добије кредит и тако обезбиједи финасијска средства, Џомбић је рекао да ће РС наћи начин да настави са изградњом, додавши да је експропирацију Српска завршила из сопствених извора.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog