Republika Srpska

Поскупио гас за домаћинства

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Цијена гаса у Источном Сарајеву од 1. јануара већа је за 7,4 одсто од досадашње цијене, која је износила 0,72 КМ по метру кубном, потврдио је директор предузећа "Сарајево- гас" Славо Крајишник.


Он је додао да је ово повећање одобрила Комисија за енергетику Регулаторне агенције за електричну енергију Републике Српске, наводећи да је остала иста цијена за индустрију и комерцијалне потрошаче од 0,84 КМ по метру кубном.

Повећање цијене за домаћинства Крајишник је објаснио повећаним трошковима које "Сарајево - гас" има према тим корисницима, за разлику од индустрије која, како је навео, слабије користи тај енергент.

"Када би се повећала потрошња у индустрији, тај однос би одмах био другачији и цијена за домаћинства би вјероватно била нижа", додао је Крајишник.

Он тврди да најновије поскупљење гаса нема никакве везе са поскупљењем електичне енергије, које је такође ступило на снагу 1. јануара.

Услуге "Сарајево - гаса" у Источном Сарајеву користи око 3 000 потрошача, са тенденцијом раста броја корисника овог енергента.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog