Sport

Партизан крахирао у Атини

У сигурно једној од најслабијих игара у последњих неколико сезона у Евролиги, кошаркаши Партизана су поражени од Марусија у Атини 57:49 (20:7, 2:11, 22:19, 13:12).


Маруси и Партизан су толико лоше одиграли прво полувијреме да је то било просто за неповјеровати. Ни налик оним екипама које су скинуле скалп Панатинаикосу.

Српски шампион је килаво ушао у меч и Маруси је врло брзо направио серију од 11-0 и повео 13:2! Само је Славко Вранеш био стрелац код Партизана у првих седам минута!

Партизан је до краја прве четвртине успио да убаци још пет поена(!), тако да је домаћин направо солидну предност од 13 поена.

У другој четвртини, Партизан се пренуо, заиграо чвршћу одбрану и дозволио је Марусију да убаци само два поена за 10 минута, чиме је изједначен неславан рекорд Евролиге! Али, умјесто да искористи то што Маруси није погађао, Партизан је такође промашивао и успио је да постигне тек 11 поена, па се на одмор отишло са предношћу домаћина од 22:18.

Почетком другог дијела игре разиграо се Бо Лестер Мекејлеб и са шест везаних поена одвео Партизан на само поен заостатка - 27:26. Био је то и тренутак меча када је Партизан био најближи ривалу.

"Тројкама" Стефана Нађфејиа Маруси се поново "одлијепио" и до краја треће четвртине имао предност од шест до девет поена.

Лош шут споља, уз сијасет изгубљених лопти и улудо проћерданих напада, биле су главна одлика игре Партизана у овом мечу, а ништа се није промијенило ни у последњем дијелу игре. Покушавао је Душко Вујошевић да нађе расположене играче, али њих једноставно није било.

Уз то, Маруси је искористио то што је Партизан форсирао зонску одбрану и "тројкама" је осигурао побједу. Партизан је покушао да бар смањи предност домаћина, јер је и кош-разлика важна, али су последњи напади били више него дезорганизовани.

Душан Кецман је убацио само три поена и то у последњој четвртини, Алксандар Рашић само два (шутирао је тројке 0/7!!!), Петар Божић шест поена (двије тројке), Јан Весели само четири,Лоренс Робертс тек шест поена (уз осам скокова)...

У Партизану су подбацили сви, осим донекле Славка Вранеша који је постигао 12 поена и имао 11 скокова, али је и он у неколико наврата имао "жуте минуте".

Партизану није помогло ни то што је имао чак 18 скокова више од Марусија(!!!), јер је шут заиста "издао" црно-беле.

Да све буде још горе по њих, ни Маруси није имао своје шутерско вече, али је мање гријешио и мање губио лопте.

Партизан и Маруси сада имају по де побједе и по један пораз.

МАРУСИ: Киз 3, Пелеканос 9, Батис 3, Хоман 10 (9ск), Нађфеји 6 (2/3 за три), Мавроеидис 4, Калатес 6 (2/3 за три), Аригбабу, Кендал, Каимакоглу 1, Кумпурас, Лукас 15.

ПАРТИЗАН: Робертс 6 (8ск), Мекејлеб 10, Кецман 3, Милошевић, Рашић 2, Лешић, Митровић, Божић 6 (2/5 за три), Весели 4 (8ск), Ђекић 4 (1/1 за три), Вранеш 12 (11ск), Милошевић 2.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog