Republika Srpska

Плате у Федерацији 20 одсто мање

САРАЈЕВО - Плате и пензије у Федерацији БиХ мораће да буду ниже за 20 одсто ако не буду испуњени услови за добијање треће транше из стендбај-аранжмана са Међународним монетарним фондом и кредита Свјетске банке, изјавио је премијер ФБиХ Мустафа Мујезиновић.


Он је истакао да ће у случају неприхватања реформских закона у ФБиХ, који су услов

за трећу траншу и кредит Свјетске банке, услиједити катастрофалан сценарио како за читаву БиХ, тако и за ФБиХ када је у питању буџет, привреда и општа економска ситуација у земљи.

"Ако се буџет ФБиХ буде морао умањити за 335 милиона КМ, колико износи трећа транша ММФ-а и кредитни уговор са Свјетском банком, све ће морати ићи доле за око 20 одсто. Мораће доћи до умањења пензија, плата администрације и полиције, плата у Парламенту ФБиХ и даљег умањења већ прилично умањених плата у Влади", рекао је Мујезиновић новинарима у Сарајеву.

Он је прије почетка јавне трибине СДА о теми "Актуелна политичка и економска ситуација у ФБиХ", рекао да ће у том случају бити смањени и подстицаји за пољопривреду, туризам и мала и средња предузећа.

Према његовим ријечима, састанци о реформским законима одржавају се континуирано са борачким удружењима и један број њих за сада има реалне захтјеве и подржава усвајање борачких реформских закона у Парламенту ФБиХ, за шта је крајњи рок 26. фебруар.

На јавној трибини СДА коју су организовали општински одбори СДА у сарајевским општинама Центар и Стари Град, осим Мујезиновића, присутнима се као уводничар обратио и предсједник СДА Сулејман Тихић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog