Sport

Признање за Рајевца и Антића

Српски стручњаци Милован Рајевац и Радомир Антић изабрани су међу 11 најбољих селектора на планети. Америчка ТВ станица ЕСПН сврстала је селекторе Гане и Србије у сам врх свjетског фудбала, заједно са великанима попут Фабија Капела, Марчела Липија, Ота Регхагела.


Према мишљењу Американаца, Радомир Антић заслужује мjесто међу најбољим селекторима планете. Они тврде да је бивши тренер Атлетика, Барселоне и Реала главни кривац за пласман Србије на Свjетско првенство у Јужној Африци, као и да ће његово тактичко умjеће бити од кључног значаја за коначни пласман "орлова" на Мундијалу. Међутим, поред похвала, ЕСПН мисли да Антићеви изабраници неће отићи даље од осмине финала, али и подсjећају да на сваком Свjетском првенству постоји бар једна репрезентација која направи велико изненађење, па упозоравају да би овог пута то могла да буде управо Србија.

Уласком у финале Купа афричких нација, и то без четворице најбољих фудбалера, Милован Рајевац јеизненадио све. Американци су сврстали селектора Гане међу 11 најбољих на свијету јер је његовим доласком на клупу "црних звијезда" ова репрезентација направила велике резултате у квалификацијама за Мундијал, али и на Купу афричких нација. За Рајевца прогнозирају да ће на Свјетском првенству изборити пласман у четвртфинале.

Поред двојице српских стручњака, на листи најбољи селектора нашли су се још и три њемачка (Лев, Регхагел и Хицфелд), два италијанска (Липи и Капело) и по један Данац (Олсен), Шпанац (Дел Боске), Аргентинац (Бјелса) и Бразилац (Дунга).

Антић са "орловима" и Рајевац са екипом Гане састаће се већ у првом колу Свјетског првенства у Јужној Африци. Обрачун двојице, тренутно, најбољих српских тренера десиће се 13. јуна на стадиону у Преторији. Подсјетимо, након жријеба двојица стручњака имала су различито мишљење. Антић је био задовољан, док је Рајевац кукао што му жријеб није додијелио Словенију умјесто Србије.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog