Sport

НБА Ол стар: Робинсон најбољи у закуцавањима, Пирс у тројкама

Нејт  Робинсон из Њујорк Никса, по трећи пут освојио је титулу најбољег у такмичењу у закуцавању у оквиру НБА Ол стар викенда. Али како каже синоћње такмичење вероватно ће бити и последње:


- Не, не, не. Мислим да више не могу да поднесем све ово. Задовољан сам и са овим трећом титулом. Ово је последња - рекао је Робинсон који је у гласању публике добио 51 одсто гласова, мало више, од "квалификанта", рукија Демара Дерозена.

Последње Робинсоново закуцавање обављено је уз помоћ чирлидерсица Даласа.

- Најбоље у свему су биле, чирлидерсице. Замолио сам их да ми помогну...Оне су одрадиле свој посао, а ја свој.

У жирију су били некадашњи шампиони у закуцавању, Спад Веб и Доминик Вилкинс.

Као увод у врхунац викенда, 59. меч "запада" и "истока", одржано је и тројкашко такмичење, у којем је најбољи био Пол Пирс из Бостона.

- Стварно сам много радио на томе и желео сам да се покажем вечерас. Разрађивао сам тактику са које је стране најбоље извући лопту - рекао је Пирс, који је синоћ убацио 20 "поена" уз искоришћених пет "дуплих лопти". Из њега су били Стивен Кари (17) из Голден Стејта и "Денверовац", Чонси Билапс са 14 поена.

У "Скилс челенџу" најбољи је био Стив Неш, који је упркос годинама (36) био испред десетак година млађих супарника, Дерона Вилијамса, Брендона Џенингса и Расела Вестбрука. Најуспешнији у такмичењу "Шутинг Старс" били су Тексашани које су сачињавали Дирк Новицки, кошаркашица Сан Антонио Сливер Старса, Беки Хемон, и некадашњи НБА играч Кени Смит.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog