Sport

НБА ''ол стар'' пред највише гледалаца икад

Кошаркаши Источне конференције побиједили су своје колеге из западне конференције са 141:139 у "ол стар"  утакмици НБА лиге, која је одиграна у ноћи између недјеље и понедјељка.


У побједничком тиму Двејн Вејд је постигао 28 поена и био најкориснији играч меча, а Крис Бош је донио побједу из слободних бацања пет секунди прије краја. Вејд је поред 28 поена забиљежио и шест скокова и 11 асистенција.

У дворани "Каубој стадиона" утакмицу је посматрало 108.713 ледалаца, што је рекордна посјета на кошаркашким утакмицама. Овај податак, у полувремену утакмице, заједно су саопштили власници клубова из Даласа - Марк Кјубан (Далас Маверикс) и Џери Џоунс (Далас Каубојс). Њих двојица добили су и највећи аплауз присутних, без обзира на безброј спектакуларних потеза којима је овај меч пропраћен.

О каквом рекорду је ријеч најбоље илуструје чињеница да је најпосјећенија утакмица у историји кошарке до сада одиграна 13. децембра 2003. у Детроиту, када су универзитети Кентакија и Мичиген Стејта играли пред 78.129 гледалаца. Још нестварније дјелује поређење са најгледанијом Ол стар утакмицом, одиграном фебруара 1989. у Хјустону, којој је присуствовало "тек" 44.735 гледалаца.

У сјенци јутрошњег рекорда остали су сви статистички параметри везани за сам меч, које ипак не треба сметнути с ума. Источна конференција је остварила 38. побједу против Западне, у 59 до сада одиграних сусрета. За најкориснијег актера утакмице (МВП) проглашен је Двејн Вејд из Мајамија, који је уз 28 кошева имао 11 асистенција, шест скокова и пет украдених лопти.

Уз Вејда у побједничком тиму истакли су се Леброн Џејмс (Кливленд) са 25 поена и Крис Бош са 23 коша и десет скокова. Бош је, притом, из слободних бацања постигао последње поене на мечу и одлучио побједника.

Запад је имао посљедњи напад на утакмици али је шут Кармела Ентонија за три поена био "кратак". Да  није, можда би баш он био проглашен МВП-ијем, јер је до тада убацио 27 поена и десет пута био највиши у скоку.

ИСТОК:
Гарнет 4, Џејмс 25, Хауард 17, Џо Џонсон 10, Вејд 28, Валас 2, Ли 4, Бош 23, Пирс 8, Хорфорд 8, Рондо 4 и Роуз 4.

ЗАПАД:
Данкан 3, Новицки 22, Стодемајер 12, Неш 4, Ентони 27, Кид, Билапс 17, Рендолф 8, Гасол 13, Каман 4, Дерон Вилијамс 14 и Дурент 15.

Наредна "ол стар" утакмица играће се у Лос Анђелесу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog