Sport

Први превенствени пораз Барселоне

Први пут ове сезоне неприкосновена Барселона поражена је у оквиру шпанског првенства, а "скалп" им је скинуо Атлетико Мадрид.


На "Висенте Калдерону" домаћи су побиједили ослабљене госте резултатом 2:1. Десеткована одбрана Барсе није издржала. Без повријеђених Абидала, Алвеша, Туреа, Чингринског, те суспендованих Пикеа и Маркеза, са само тројицом расположивих, стандардних дефанзиваца (Пујол, Максвел, Милито) гости су били рањиви, што су Форлан и компанија искористили на најбољи могући начин.

Да ситуација по шампионе буде још гора "побринуо" се Сеиду Кеита, који је послије само два минута, због повреде, морао ван игре!

Тако уздрмане шампионе начео је Дијего Форлан , али је пола посла одрадио Рејес. Он је лопту ћушнуо кроз шупљу одбрану гостију, а Уругвајац завршио акцију онако како је желио.

Потез утакмице, ипак, извео је Португалац Симао Саброса, који је погодио мрежу Каталонаца после бриљантно изведеног "слободњака".

Барселона је ипак је успјела да преполови предност Атлетика. Златан Ибрахимовић лукаво је, послије корнера, сачекао лопту на другој стативи и послао је у небрањени дио гола. "Калдерон" је у том моменту утихнуо, али је експлодирао када је меч завршен. Славили су велику побједу вечерас навијачи Атлетика, али и навијачи и играчи Реала, који су прижељкивали управо овакав епилог. Разлика између Барсе и Реала сада је само два бода. Трка се наставља.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog